Despre puterea gandurilor

Vorbim despre articolul din ziarul Financiarul, original aici.

1. Ce se baga economistii (ziarul financiarul) unde nu le fierbe oala? Apare in European Journal of Particle Physics sfaturi de pescuit salau?

2. “fiecare gând este de fapt o energie pe care o lansăm în Univers în toate direcţiile” cam cati Jouli are un gand? Trece vectorul gandului si prin gauri negre sau le ocoleste?

3. “INIMA generează un câmp electric mult mai mare decât cel al creierului”

Nodul sinoatrial transmite impulsuri electrice catre inima. In canalele interne la schimbul de ioni intre K(potasiu) si Ca(calciu) sunt valori cuprinse intre -60mV si +20mV, iar la citirile EKG, in exterior se pot masura + 2.5 mV. Alte detalii”tehnice” sunt 1-1.66 Hz, 2.5-5 watts.
In schimb, creierul are o putere de 25 watti, voltaj de la -60 millivolti inauntrul nervilor. In schimb in exterior, datorita ionilor de Na puterea mai creste cu 50mV ajungand asadar la -110mV. Cand un impuls intervine, puterea creste la 0mV, astfel diferenta de potential devine 110mV. Referinta.
Puterea creierului masurata pe scalp este de 10µV to 100 µV , insa ceea masurata cu electrozi subdurali este de 10–20 mV. Ca frecventa, creierul are intre 1–20 Hz.
Asadar, cam la toate capitolele creierul are de macar 5 ori mai multa energie decat inima, nu invers.
(Pot adauga ca Nodul sinoatrial este activat de catre sistemul nervos parasympathetic-PSNS (legat de nervi ce vin din vertebrele T1-4). Acest sistem (PSNS) face parte din sistemul nervos autonom (ANS), ce la randul lui face parte din Sistemul nervos peripheral (PNS) ce, binenteles este conectat si controlat de Sistemul Nervos Central (CNS) care este binenteles, creierul)

4. “inima generază un câmp electric care se extinde împrejurul trupului, cu o rază de aproximativ 2-3 metri”
Aberatie mai mare nu exista. Pt asa camp electromagnetic ar trebui inima sa aiba o putere mai mare ca un cuptor cu microunde.

5. “acest câmp generat de inimă are influenţă la mulţi kilometri în afara corpului nostru”…deja e antena emisie pe unde lungi. Undele lungi au o frecventa intre 30–300 kHz. KILO-hertzi = 1.000 Hz. Asadar inima ar trebui sa aiba o frecventa de 30mii de ori mai mare pt a putea “emite” in unde lungi, dar si o putere de macar 500W pt a putea emite pe km intregi. Asadar de la 2.5 watti la 500 watti e cale lunga.

6. “o emoţie este transpusă în energii electrice şi magnetice corespunzătoare, care interacţionează cu celulele corpului nostru şi cu atomii lumii înconjurătoare”.
Conform medicinei o emotie este ca si un gand sau o idee sau amintire, o sinapsa, o legatura intre niste neuroni in creier, deci, cum am spus mai sus, o diferenta de potential de 110mili-Volti. O fizica rudimentara ne-ar putea transforma acesti mili-Volti in foarte putini Watti (W=V*A) sau in timp, in Jouli (J=W*s).
Acum, cum ar putea o unda electromagnetica sa interactioneze SI la nivel atomic SI la nivel celular?

7. “undele electrice produse de inimă sunt de o sută de ori mai puternice, iar undele magnetice sunt de 5.000 de ori mai puternice decât cele generate de creier.”
-Amintesc ca nu exista unde electrice si unde magnetice, exista DOAR unde electromagnetice.
-precum medicina moderna arata, creierul e de macar 5 ori mai puternic (in termeni electrici decat inima, care, la randul ei este ordonata de creier) 25W vs 2.5W (putere), 20Hz vs 1Hz (frecventa), 110mV vs 2.5mV (dif de potential) 5000 de ori diferenta?

Pai de diferenta de potential de ar fi de 5mii ori, s-ar arde inima de la atata curent (550 VOLTI!!!!) de 2 ori cat la priza!
—————–pana acum nimic din cuantica precum zice titlul!!!!———————–

8. “ADN-ul uman influenţează direct substanţa din care sunt formaţi atomii, adică nişte particule micuţe de lumină, numite fotoni.”
a) AND-ul este format din proteina-formate din molecule-formate din atomi. Asadar NU ADN-ul poate influenta atomii, ci invers, atomii (de se intampla ceva cu ei ar putea indirect influenta ADN-ul), precum expunerea la radiatie.
b) atomii is formati din protoni(cuarci), neutroni si electroni, NU din fotoni. Fotonul este bosonul transportator de electromagnetism (lumina, curent electric, etc).

9. “Fizicianul rus Vladimir Poponin…”
NU exista domeniul de Biologie Cuantica, iar “doctorul” Vladimir Poponin, pe site-ul lui zice ca ar lucra la Institute of Biochemical Physics of the Russian Academy of Sciences and is currently working with the Institute of HeartMath.
Adresa este: Institute of HeartMath, Research Division, 14700 West Park Ave. Boulder Creek, CA 95006. Phone 408-338-8700, Fax 408-338-1182.  (conform propriului site)
Ce cauta Academia de Stiinte Rusesti in America/California? daca ne ducem pe Google Maps si punem adresa de mai sus, vom da de o casa/vila. Are label ca Insitutul Heartmath chiar, insa este doar o casa, nicidecum o universitate, sau unitate de cercetare?

Unde are oare laboratorul? in sufragerie? garaj? halal sarlatan.

10. “a pus într-o eprubetă închisă ADN uman şi fotoni”
Intr-o eprubeta sa spunem ca poti pune sample de ADN uman insa fotoni? Acestia nu stau!!! Fotonii is in continua miscare, iar de s-ar opri (imposibilitate fizica universala) ar disparea! foton=lumina. Pe langa ca nu ai cum sa “II PUI” in borcan, acesti ar TRECE prin borcan!

11. “ADN ordona fotonii în forme regulate” !!!!! Fotonii, is niste vectori, nu au masa, au directie de la sursa ce ii emite si atat. forma lor este o dreapta! Asadar este cat se poate de regulata/ordonata. Oare cand a introdus ADN uman (o gluma de prost gust) in vid, nu s-a contaminat vidul? ce penibilitate.

12. “Aceste eprubete cu ADN au fost supuse unor puternice câmpuri emoţionale” Noutate in lumea fizicii si medicinii! Cati Jouli au aceste campuri? is electro-magnetice? sau prosti-magnetice?

13. “molecula de ADN se dilata, lanţurile ADN-ului se deschideau,” Lanturile ADN-ului de se deschid, se rupe ADN-ul, si asta inseamna dezintegrare, moarte!

14. “Aceste descoperiri, care au arătat că genele ADN-ului sunt modificate de energiile din exterior, stau la baza întemeierii unei noi ştiinţe, denumită Epigenetică”
Epigenetica NU ARE NICI O TREABA cu emotii si alte pseudo-stiinte publicate in reviste de cancan.

Pt ca se publica un nume pompos in revista si ia mintea celor ne-cititi, nu inseamna ca nu trebuie sa cautam ce inseamna. Iata ce e de fapt: epigenetica “In biology, and specifically genetics, epigenetics is the study of heritable changes in gene expression or cellular phenotype caused by mechanisms other than changes in the underlying DNA sequence.It refers to functionally relevant modifications to the genome that do not involve a change in the nucleotide sequence. Examples of such changes are DNA methylation and histone deacetylation, both of which serve to suppress gene expression without altering the sequence of the silenced genes.

15. “s-a măsurat diferenţa de timp dintre emiterea unei emoţii şi reacţia ADN” semnalele neuronale se transmit prin nervi, ce is compusi din parti mai mici, ce au la baza si ADN. Iarasi o aberatie ca corpul mai mare influenteaza componentele mai mici.

In realitate este fix invers. Un ADN modificat duce la stricarea componentei mai mari. Cam asta e cancerul.

Unde e cuantica in articol? Ca s-a vorbit de niste fotoni prinsi in eprubeta, nu inseamna ca s-a vorbit de cuantica.

Advertisements

About slopa

EGO SVM FLAGELLVM IOVIS CONTRA PERVERSOS CHRISTIANOS
This entry was posted in all, debunkuri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s