Scheletele de giganti

De vreo luna apare si prin presa noastra, in diferite tabloide (ca altfel nu poti numi un editorial ce publica aberatii) articole despre scheletele de giganti descoperite prin tara in locatii destul de indepartate, care, binenteles ca is secret de stat sau alte forme ale paranoi conspirationiste, sa umecteze creerul credulilor fara capacitate congnitiva proprie, pe scurt, oilor, ce neaparat au nevoie de un cioban sa le calauzeasca drumul in viata.

Povestea cu gigantii, prindea pe internet prin anul 2004 in presa din afara. De obicei articolele aratau schelete de giganti descoperite, binenteles in locatii departate, precum India sau Pakistan, si , ca sa fie conspiratie pana la capat, musamalizate de guvernele locale.

Greseala celor ce au scos articole de astea, a fost ca citau ca referinta revista National Geographic, care, s-a autosesizat cand a ajuns prostia la urechea lor si in decembrie 2007 a scos articolul ce demasca asemenea aberatii.

In mai toate articolele is puse poze luate de pe un site, Worth 1000, site dedicat concursurilor photoshop cu diferite tematici. Prinzand la public, tematica “Archeological anomalies“, ajuns la editia 13.

Cele mai intalnite poze trucate, aparute in aceste articolele is cam astea (dar nu va limitati numai la ele, pe linkurile de mai sus, in josul paginii aveti linkuri catre toate cele 13 editii de concurs, unele trucaje is foarte bine facute, altele is puerile):
Image

ImageImageImageImageImage

P.S.

Adevarul iese la suprafata, penibilii conspirationisti nu vor sa il creada nici pe cel ce a inventat si recunoscut inventia unuia din articole.

La sectiunea commenturi, autorul blogului, Dan Ioanitescu, zice:

“Bună seara şi bun găsit tuturor.
Cu voia dumneavoastră, vă reţin atenţia cu câteva amănunte.

– Articolul îmi aparţine şi l-am scris special pentru cei cărora discernământul nu le funcţionează. Ca să se bucure şi ei bieţii, chiar dacă nu este vina lor. Şi am generat acest “hoax”, în care în mod deliberat am introdus numeroase inadvertenţe, tocmai pentru a se înţelege că este o ficţiune, şi l-am postat ca urmare a unor discuţii mai vechi ,care au durat mai mult de jumătate de an, cu diverşi dacomaniaci care îmi aduceau ca argumente, trăznăi de felul celor de mai sus. Şi pentru că nu am reuşit să o scot la capăt cu setea lor nestăvilită de secrete, taine , mistere şi adevăruri irefutabile, atunci am aplicat regula lui Murphy: “dacă nu-i poţi convinge, încurcă-i! ” Acum vor fi şi mai mulţi cai verzi pe pereţii lor, dacă pe ei îi confortează să înghită pe nemesteacte toate născocirile. De-acum scheletul hiperboreanului va face casă bună cu rezervele inepuizabile de wolfram, cu cuiul dacic de puritate 99,99% fier fabricat de daci în cosmos, cu holograma piramidei de pe Ceahlău, cu cele şapte portaluri din România care duc în Shamballa, cu reţeaua de tunele în formă de cap de lup de pe sub toţi Carpaţii, cu originea atlantă a dacilor, cu oraşul preistoric dac de 10km pătraţi de sub Sarmisegetuza, cu podul de la Drobeta al lui Apolodor din Damasc, construit de daci înaintea invaziei romane, cu scrisul secret al dacilor şi evident lecţia de isterie şi cu scornelile protocroniste ale unui medic neistoric, daco-american , care de cinci ani încoace îmi umplu căsuţa de e-mailuri.

– Sursa reală a acestui articol este:
http://buriculpamantului.blogspot.ro/2012/09/hiperboreenii-si-shamballa.html postat pe data de 5 septembrie. Se poate verifica.

– A doua zi, pe 6 septembrie l-am postat pe facebook. De-acolo s-a rostogolit până acum de 938 de ori, inclusiv pe site-ul dumneavoastră .
Vă rog să verificaţi şi pagina de facebook.

Corect din partea dumneavoastră, aşa cum vă obligă deontologia profesională, ar fi fost să indicaţi sursa, iar nu să ataşaţi un supratitlu celui postat de mine şi să indicaţi ca sursă site-ul dvs.

Cu această ocazie îi rog frumos pe cei ai căror părinţi nu s-au preocupat să le dea măcar un pospai de educaţie, să înveţe să atace ideile iar nu persoana, dacă sunt capabili să înţeleagă asta. Dacă nu, nu!
Că de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Vă mulţumesc frumos pentru înţelegere.”

Apoi, mai afirma: “În privinţa fotografiei […] este 100%românească, photoshopată de un amic de-al meu.” si ne da un link vechi al lui, cu aceiasi tematica.

Later Edit: Pe alte site-uri newage apar din nou articole despre giganti (binenteles daci, ca e bine sa apelezi si la patriotrismul stagnant al incultului) insa incep sa dispara pozele de mai sus, se vede ca e citit blogul asta si de conspirationisti. Eh, pozele ori apar insa nu le poti redimensiona sa le vezi mai bine, fiind foarte mici, ori apar alte 2 poze mai noi:
a) prima:

care de fapt este o sculptura a unui artist suprarealist italian, si precum se vede, este expusa in locuri publice/piatete si o cam vad oamenii. Aici mai multe poze din mai multe unghiuri.

b) a doua poza:

ce de fapt este o sculptura a unui muzeograf, Joe Taylor, facut ala comanda pentru niste creationisti, si se poate cumpara cu 450$. Aici aveti linkul catre site-ul muzeului, si chiar povestea femurului de 47″.

Advertisements

About slopa

EGO SVM FLAGELLVM IOVIS CONTRA PERVERSOS CHRISTIANOS
This entry was posted in all, debunkuri. Bookmark the permalink.

6 Responses to Scheletele de giganti

 1. slopa says:

  …in schimb abia asta e schelet de gigant (om ce suferea de gigantism)
  2.2m versus media normala de 1.67m
  http://news.nationalgeographic.com/news/2012/11/121102-gigantism-ancient-skeleton-archaeology-history-science-rome/

 2. WwR says:

  Daca ai sti sa scrii corect limba romana poate as fi luat in seama comment-ul si blogul tau. Dar prefer sa trec cu vederea ambele lucruri si sa imi vad in continuare de treaba mea. Seara buna!

  • slopa says:

   Ignoranta fie cu tine, cum a fost si pana acum

   • WwR says:

    Gramatica fie cu tine! Desi pana acum nu a fost si, din pacate, cred ca nici nu va mai fi vreodata! Dar speranta moare ultima.. Pentru ca pentru cineva care are un blog, sa stie sa vorbeasca si sa scrie limba pe care o foloseste in blogul respectiv, mi se pare un lucru necesar.

   • Freija says:

    WwR nu folosește diacritice. Trădător de neam și de țară! 😀

  • hippiemuslim says:

   You’re a fucking monkey, man.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s