Ipocrizia BOR

bor_ipocrizie

Apropo de recentele discutii, conform institutiei Bisericii Ortodox Romane pt deposedarea bunurilor in slujba tarii, de catre A.I.Cuza, acum statul e dator (pe langa sa le dea inapoi terenurile) sa ii si finanteze de la stat, ca vai de mine, mai ca au murit de foame de la Cuza pana acum.

Eh, ia sa ne intrebam de unde au avut ei bunuri asa multe inainte de 1863?

Iata asadar, un poster-invitatie de 20 ani mai vechi decat momentul confiscarii:
”A vinde un prim salas de robi sau SCLAVI TIGANESTI printr-o licitatie la amiaza, la Manastirea Elias, la 8 mai 1852, care se compuna din 18 oameni, 10 baiati, 7 femei & 3 ffete, in conditie finã”

Adica, biserica de atunci (inca neinstutionalizata ca BOR) avea o parte din avere sclavi tigani, eventual munca aducatoare de bunuri, era facuta de tiganii sclavi pe mosie, nu de popi. Eh, conform logicii BOR, NU BOR ar trebui acum finantata pt confiscare, ci comunitatea rroma, pt ca de fapt, munca lor a fost confiscata.

Si ca sa vezi, in 1848 s-a dat decret de eliberare a sclavilor tigani, insa lucrurile mergand ca si acum in Romania, a trebuit o perioada de tranzitie, pana sa vina tot infamul (conform parerii BOR) Cuza, sa ii elibereze in 1964.

Cam nesimtit Cuza asta, el facand si Universitatea de o adus pacatul cunoasterii peste bezna ignorantei, promovata de BOR (inca si in zilele noastre…pt detaliii pot zice mai mult, cereti)

Advertisements

About slopa

EGO SVM FLAGELLVM IOVIS CONTRA PERVERSOS CHRISTIANOS
This entry was posted in all, debunkuri. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ipocrizia BOR

 1. Atesz says:

  Pai mai spune, nu te opri aici 😀

  • slopa says:

   Curs tinut de Pr. Dan Badulescu (Arad, 30 Martie 2009), platit din banii statului, luati prin impozite, de la platitorii de taxe.

 2. Lucian says:

  Biserica Ortodoxa Romana si-a declarat autonomia (autocefalia) la 1865. A fost recunoscuta de Constantinopol la 1885. Dar asta e mai putin important.
  Secularizarea a avut loc, intr-adevar, la 1863.
  Insa nu inseamna ca inainte de 1865, BOR nu exista, doar ca nu era autonoma, depindea de Constantinopol.
  Insa, in 1863, cand a avut loc secularizarea, majoritatea manastirilor si bisericilor era sub influenta greaca. Secularizarea a avut loc pentru ca veniturile generate (milioane de franci) luau drumul Greciei si Constantinopolului. Nici atunci nu plateau impozite.
  Sa vii acum sa vorbesti despre secularizare, cum fac reprezentantii BOR, e o jignire la adresa statului si poporului roman. BOR se bazeaza ca sunt putini romani care cunosc istorie. Cuza a vrut sa le compenseze proprietatile confiscate, insa biserica a refuzat atunci, sperand intr-o interventie straina (a rusilor, normal). Nu a venit. Asa ca sa fie sanatosi!
  BOR ar trebui sa plateasca impozite la stat, acum, ca toata lumea. Si nu ar trebui sa stea cu mana intinsa. Nu ar trebui statul sa-i plateasca pe preoti. Din motive lesne de inteles, nu le mai detaliez.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s