Ecoactivistii pungesteni, episodul 2 (decembrie)

Eu vad asa situatia:
O firma de exploatari de sist, vrea sa duca o utilitara speciala in dealurile uitate ale Vasluiului. A facut cerere la drumuri si poduri sa i se aloce sectorul de drum intre “metropolele” Vaslui si Pungesti, si pentru ca in octombrie niste sateni speriati si intaratati de cine o pierdut licitatia la cumparat acele dealuri (directorul ziarului Vremea Noua) erau violenti, a chemat sprijinul jandarmeriei sa puna baricade pe pamantul unde tre sa inceapa LEGAL exploatarea.

Grupul de eco-activisti ce doarme din octombrie pe dealurile celea pentru ca nu inteleg geologia si economia, au trezit la 5:30 taranii sa iasa iar la rascoala. Taranii isterici, au inceput sa sara peste baricadele jandarmilor, iar cand acestia ii impingeau non-violent inapoi PLUS camera potrivita se apropia, au inceput sa faca teatru, ba lesin, ba mort, ba urla ca o rupe. Altii au luat-o pe dealuri, iar ziaristii ce stiu ce inseamna “drum public blocat pentru situatie speciala” ii intarata pe hyper-intelectualii pungesteni, experti in drept (pe langa geologie, economie si multe altele) ca “uite, jandarmii nu lasa presa sa treaca, si e drum public!!!”

Tu chiar crezi ca in Pungesti (sat din Vaslui) lumea sta treaza la 2 dec (dupa bauta de sf. andrei si ziua nationala) la ora 5:30 dimineata?

Chiar crezi ca taranii aia nu fac teatru si nu is isterici? Cum drecu de lesina FIX cand se apropie camera de la Vremea Noua (desi cu 3 secunde inainte trebuia 4 jandarmi sa o tina)?
Ar trebui sa se stie puterea maselor si isteria de care pot da dovada taranii, mai ales din Vaslui, mai ales cand nu au habar de ceva, dar cred cu tarie ca e asa cum le-o zis popa din sat!
“Dacă noi suntem proşti, atunci oamenii ăştia veniţi de departe, învăţaţi, sunt şi ei proşti? Preotul nostru e şi el prost?”, a mai spus Vasile Spiridon.”

De ce vad eu asa situatia? Hai sa analizam filmele de mai jos:

Incepem cu filmele de aici.

Filmul 10:53 minute (cel mai mare)
Parerea UNUI satean: la inceput afirma ca au venit jandarmii cu bastoane si scuturi sa bata, peste 2 minute zice ca au venit cu un utilaj mare, camioane cu pamant si tuburi, si le asambleaza. Deci, ce au facut jandarmii, insoteau un utilaj cu tonaj mare sa nu fie atacat de sateni sau au venit cu tancu sa dea in sateni?
Sateanul spune ca PAMANTUL este al unui protestatar!

De la minutul 3 “la 5:30 dimineata 30 de oameni stateau si protestau pe camp.” Asta fac ei zilnic din octombrie? Not my concern oricum.

Apoi zice ca statea in genunchi si jandarmii au luat-o s-o bata si a bagat-o in duba (asta zice mai incolo), desi acum cand vorbeste la telefon, NU e in duba, ci libera, pe drum, chiar ea zice.
Dar cel mai important, e ca ea contrazice ce zice sateanul anterior: “PAMANTUL este al comunitatii/primariei ce l-a insusit primarul” (pe la minutul 4:55)
Asta ma face sa cred doar ca pamantul cela era a nimanui(primariei), si primarele, l-o cumparat cand a vazut ca este interes pe el, posibil orupt de si-a facilitat numai lui accesul la licitatie.

6:40 “peste 40 de localnici au fost luati cu dubele”

7:30 Sefa jandarmeriei zice ca “satenii au blocat drumul, fiind necesara interventia pt deblocarea lui. L-i s-a spus satenilor ca incalca legea, au devenit agresivi, iar un vehicul al jandarmeriei a fost avariat, si DOAR 7 persoane au fost ridicate. Drumul este deblocat! Nici un satean nu a fost agresat prin forta.”

Am ascultat la 10:37 si nu zice ca presa NU are acces! Intrebarea a fost pusa, dar nu a spus nimeni ca presa nu are acces, doar ca: “in acest moment in acea zona jandarmeria asigura anumite masuri pt a preveni orice incident ce a putea crea anumite situatii nedorite”

Acum pe cine sa cred? Pe jandarmi, sau pe cei 2 protestatari ce se contrazic in interviuri asupra actiunilor?

Apoi, hai sa nu interpretam subiectiv ce zice de dragul miscarii eco.

Una alta, dimineata presa urla ca:
– 40 de oameni is saltati, cand colo 7 au fost saltati.
– drumul este blocat ca sa nu intre presa, cand colo drumul a fost blocat ca sa treaca utilajul cu gabarit depasit
– satenii zic ca au sarit jandarmii peste ei cu bastoane, momentan o masina a jandarmeriei (de obicei nu is chiar FIRAVE) este avariata
– satenii zic ca pamantul cu exploatarea e a unui protestatar, cand colo e al primarului ce l-a dat exploatarii

un drum public poate fi inchis pentru ORICE cetatean daca este aprobata cererea la drumuri si poduri, in cazul de fata transportul unui vehicul utilitar special!

ORICINE = catateni normali, sateni, protestatari, presa, eu, tu, primar Nichita, cristos cu pene, etc.

E o situatie speciala, la care TREBUIA sa se apeleze la jandarmi, stiind ca satenii au fost violenti acum 2 luni. Nu risti sa iti strice valul de zergi pungesteni ditai vehiculul.

Sa nu fim nici ipocriti ca cel ce filma ca vai de mine “e drum public, am dreptul sa merg.” Iaca nu ai dreptul in situatia asta, fix cum nu au avut dreptul nici cetatenii din USA cand s-a mutat supermagnetul muon2 din NewYork in Illionois, si tare cred ca ruta ceea era mai utilizata decat Vaslui-Pungesti.

Al doilea film :

Pe la 4:03 cetateanul ce a trecut limita unde nu avea voie (e proprietatea privata a firmei de exploatare, cumparata de la primar), parca scapa un pumn spre jandarm, iar acestia il doar mobilizeaza. (Atentie!, reasculta ce zice purtatoarea de cuvant a jandarmeriei, diferenta de actiune in forta si violenta).

Filmul insista ca e proprietatea PRIVATA, cand de fapt, chiar sateanca de dimineata a zis ca e pamantul primarului ce face afaceri cu Chevron.  (in update-ul de ep hotnews de la ora 14:20 vedem ca de fapt e proprietatea firmei Chevron, cumparata de la primar)

4:30!!!!!!!!!!!! Fix acelasi batran ce a “murit” in octombrie !!! :)))

Isterica Morosanu Maria, la 5:00 tipa si se zbate in forta, la 5:03 cade jos de trage si vreo 2 jandarmi, de parca i-au bagat un cui in ceafa, cum se face ca FIX cand s-a apropiat camera de ea? :))

*****************************************************************************

Pe cand despre Fracking si povestile umflate de eco-activisti, poftim:

http://debunkhouse.wordpress.com/2012/08/08/more-fracking-earthquake-nonsense/

http://www.cabotog.com/pdfs/MethaneUnrelatedtoFracturing.pdf

http://skeptoid.com/episodes/4275

http://www.rationaloptimist.com/blog/the-five-myths-about-fracking-%281%29.aspx

http://fracking.casajurnalistului.ro/riscurile/

Sper ca ai citit tot complet, altfel, nu are sens dialogul 😀 iar de singurele argumente vor fi de tip ad hominem in care is facut platit de RMGC si Chevron si masoni si extraterestri, get a pill.

Advertisements

About slopa

EGO SVM FLAGELLVM IOVIS CONTRA PERVERSOS CHRISTIANOS
Gallery | This entry was posted in all, ipocrizia ecoactivismului. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ecoactivistii pungesteni, episodul 2 (decembrie)

 1. sparkeh says:

  ai scris cu putin rage, cam multe greseli gramaticale insa e o “lectura” interesanta
  e prima oara cand iti citesc un articol dar imi place

 2. slopa says:

  Un articol excelent, ce aminteste de acea Maria Morosanu ce o vedem in TOATE videoclipurile filmate la fata locului de Vremea Noua si pe tatsu, batranul ce tot moare cand se apropie camera de el:
  “Nu vedem în filmări niciun abuz al jandarmilor, dar auzim voci isterice care acuză astfel de abuzuri. Fac apel la dreptul de liberă exprimare din constituţie, dar nu se sfiesc să blocheze un drum încâlcând astfel dreptul constituţional la liberă circulaţie. Cer isteric respectarea legii şi legitimează jandarmii îm numele ei, dar răcnesc ca din gaură de şarpe când Jandarmeria le aplică procedura legală reţinerii în vederea identificării. Suntem în faţa unei ipocrizii puerile, determinată de nevoia unora să-şi demonstreze că sunt capabili să facă ceva important în viaţă. Atât şi nimic mai mult.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/isteria-hipsteria-si-drobul-de-sare-de-la-pungesti-cum-ar-rescrie-ion-creanga-prostia-o-1071406.html

  Mai nou, e si Oreste printre protestatari, alt stalp al iliteratiei stiintifice din Romania, uite ce intoarce vorbele si face circ in Vaslui impertinentul asta: http://adevarul.ro/locale/vaslui/oreste-retinutde-fortele-ordine-pungesti-1_52a39376c7b855ff56880444/index.html

  Ceva mai interesant aici, din nou despre cei din spatele miscarilor: http://www.evz.ro/detalii/stiri/revolutionarii-de-la-pungesti-ecologisti-politicieni-locali-si-preoti-apocaliptici-1063058.html

 3. Pingback: Cazul Pungesti | slopa

 4. Ionela says:

  Ca exercitiu intelectual, ar trebui sa te intrebi de ce majoritatea mass-mediei nu a informat publicul despre evenimentele astea. Aceeasi mass-medie a trecut cu vederea mai toate protestele anti exploatari (RMGC si Gaze de sist) din Bucuresti. Sa fie oare intamplator?

  • slopa says:

   Atata timp cat pleci de la o ipoteza de conspiratie si nu vrei sa vezi decat faptele ce iti demonstreaza ideea nu vom ajunge cu o discutie sau exercitiu intelectual nicaieri.

   Chiar m-am uitat in ziua aceea la tv si la toate jurnalele de seara s-a spus despre protest, si in octombrie si in decembrie.

   Intamplator este ca voi protestati numai anti-Pungesti si Rosia MOntana, insa ignorati exploatarile ce se fac deja in Banat si cele ce se incep in Valcea/Galati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s